Miere 100% naturala - GARANTAT !!!

Stiati ca…?

STIATI CA

… mierea este singurul aliment neperisabil?

… mierea naturala trebuie sa se zahariseasca dupa circa 16 luni? Procesul de cristalizare atesta ca mierea este de calitate si contine putina apa.

… daca vreti sa verificati daca este naturala mierea si nu contine amidon puteti sa verificati cu ajutorul iodului? Daca dupa ce puneti cateva picaturi de iod mierea se albastreste inseamna ca aceasta contine amidon.

… culoarea mierii variaza de la aproape incolora pana la aproape neagra, in functie de tipul plantelor din care a fost extras polenul?

… aroma mierii depinde de uleiurile eterice continute? Aceste uleiuri apartin de fapt plantelor din care a fost extras nectarul, insa in timp, sau datorita caldurii, aceste arome au tendinta de a se diminua.

… pentru a verifica daca mierea este naturala se dizolva o anumita cantitate in apa, iar daca este curata, solutia nu va avea depuneri si va fi un pic tulbure?

… cu cat contine mai multa fructoza mierea,  cu atat mai mult timp ramane lichida?

… mierea aplicata pe o rana opreste sangerarea?

… mierea contine 50 de substante hranitoare?

… este considerata a fi cel mai vechi medicament si actioneaza ca un antibiotic natural putand distruge anumite bacterii sau coci si streptococi? …Distruge bacilul dizenteriei?

… mierea contine vitaminele B1, B2, B6, E, K, C, provitamina A – carotenul, acid folic, numeroase microelemente: aluminiu, fier, iod, beriliu, bor, potasiu, calciu, nichel, mangan, litiu, zinc, fosfor etc.

… previne aparitia cariei dentare daca este utilizata in locul zaharului?

… previne aparitia diabetului la bolnavii predispusi genetic la aceasta afectiune?

… albinele lucratoare traiesc circa 6 saptamani, iar matca, cea care se hraneste cu laptisor de matca traieste pana la 4-6 ani?

… copii nu trebuie sa consume miere pana la varsta de un an? Exista riscul imbolnavirii din cauza toxinei botulinice? Bebelusii pana la 12 luni nu au inca sistemul imunitar suficient de puternic pentru a contracara aceasta toxina si se pot imbolnavi de botulism, care este o afectiune ce poate duce la paralizie daca nu este depistata si tratata la timp.

… faptul ca o anumita miere se zahariseste este dovada ca aceasta este pura si ca nu are adaos de zahar?

… puteti testa daca mierea este naturala cu ajutorul unui creion chimic? Introduceti un varf de creion chimic in miere si mestecati pret de 1 minut. Daca nu s-a colorat mierea, atunci este naturala. O alta metoda consta in introducerea unei lingurite intr-un borcan de miere, dupa care trebuie sa o scoateti si sa observati felul in care aceasta se scurge: daca se scurge continuu, inseamna ca este natural, iar daca se formeaza picaturi, inseamna ca este tratata sau are diverse adaosuri.

… cu cat o miere contine mai multa glucoza cu atat se zahariseste mai rapid? Continutul marit de fructoza si cel scazut de glucoza duce la pastrarea fluiditatii mierii pentru mai mult timp. Cea mai bogata miere in fructoza este cea de salcam si se zahariseste cel mai greu, iar cel mai mare continut de glucoza il are mierea de rapita, care se cristalizeaza foarte rapid, in circa o luna.

… pentru a se produce un borcan de miere este necesar polenul de la 2 milioane de flori?

… daca mierea este expusa la lumina solara directa se distrug anumite enzime pe care le contine?

… mierea absoarbe foarte usor mirosurile din jur si de aceea trebuie pastrata in recipiente inchise etans, de preferabil din sticla?

… exista circa 20000 de specii de albine in intreaga lume?

…  s-au gasit dovezi ca albinele exista de circa 150 de milioane de ani?

… mierea si scortisoara reprezinta un leac naturist, care este aproape un panaceu universal, ajutand la tratarea si vindecarea a foarte multe afectiuni?

 • Miere pe Alese

  Stiati ca...?

  STIATI CA … mierea este singurul aliment neperisabil?…

  POLENUL

  STIATI CA … mierea este singurul aliment neperisabil?…

  De ce inteapa albinele ?

  STIATI CA … mierea este singurul aliment neperisabil?…

  Mierea de salcam

  STIATI CA … mierea este singurul aliment neperisabil?…

  Mierea de tei

  STIATI CA … mierea este singurul aliment neperisabil?…

  Mierea de floarea-soarelui

  STIATI CA … mierea este singurul aliment neperisabil?…

 • Suntem si pe Facebook