Miere 100% naturala - GARANTAT !!!

Mierea de floarea-soarelui

Mierea de floarea- soarelui are nuante ce merg de la galben pai pana la auriu, cu miros si gust specific, dulceag, si datorita continutului relativ mare de glucoza, la fel ca si mierea de rapita, cristalizeaza destul de repede. Insa acest fapt nu ii afecteaza catusi de putin proprietatile. Atunci cand se cristalizeaza creeaza o masa foarte compacta.
Este una dintre mierile folosite in industria alimentara, mai ales la fabricarea biscuitilor si a nugatului.Floarea-soarelui este poate una dintre cele mai impresionante plante datorita atasamentului sau fata de astrul zilei, dupa care isi intoarce mereu capul, de la rasarit si pana la apus. Poate si datorita acestui fapt, ca plantele mereu atrag energia de la soare, mierea rezultata din ele este una dintre cele mai bune si puternic energizante.

Asa cum aminteam mai devreme, are un continut marit de glucoza, insa ceea ce deosebeste acest sortiment de miere de toate celelalte, este faptul ca este singura miere ce contine lecitina in stare pura, iar continutul de polen in sediment poate ajunge pana la un procent de 100%.

O alta caracteristica aparte a acestei mieri este data de bogatul continut de vitamina P. Vitamina P este puternic antioxidanta si are un rol important in mentinerea permeabilitatii vaselor capilare, asadar aceasta miere este recomandata persoanelor care se confrunta cu afectiuni ale vaselor sanguine.
Este o miere bogata in flavonizi, elemente minerale si uleiuri esentiale.

Proprietati:
Mierea de floarea soarelui are efect:
– antibiotic;
– afrodisiac;
– tonic psihic si fizic;
– energizant;
– antipiretic- ajuta la scaderea febrei;
– stimuleaza sistemul imunitar;
– regleaza tensiune arteriala, indiferent ca este vorba de hipotensivi sau hipertensivi;
– activeaza si stimuleaza circulatia sanguina.

Indicatii terapeutice:
– efort fizic si psihic prelungit;
– anemii;
– afectiuni ale vaselor sanguine sau probleme circulatorii (mai ales ale circulatiei periferice);
– hipo si hipertensiune;
– surmenaj;
– afectiuni ale stomacului;
– afectiuni ale aparatului respirator;
– probleme legate de memoria deficitara;
– datorita continutului de lecitina este de real ajutor elevilor, stimuland intelectul;
– stari febrile.