Miere 100% naturala - GARANTAT !!!

Mierea de salcam

Mierea a fost utilizata din cele mai vechi timpuri datorita proprietatilor sale. Pe langa gustul dulce atat de placut, mierea este un veritabil medicament natural, care are si proprietati antiseptice, antibacteriene, anti-inflamatoare si este un antibiotic natural.
Mierea de salcam este obtinuta din polenul florilor de salcam. Reprezinta tipul de miere care se zahariseste cel mai greu, datorita continutului sau mai bogat in fructoza decat al altor tipuri de miere.

Mierea de salcam are urmatoarea compozitie chimica:

– 41,7 % fructoza;
– 10% zaharoza si maltoza;
– 37,4% glucoza.
Toate acestea reprezinta zaharuri naturale! 

Mierea de salcam contine: – vitaminele B1, B2, B,6, B12, B9 (acid folic); enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi: lactic, malic, oxalic, citric; flavonide (substante antioxidante), dextrina, factori antibiotici, dar si substane minerale cum sunt: calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, calciu si sulf. In total, substantele care intra in compozitia acestei mieri sunt in numar de 435. Din acest motiv a fost denumita si “hrana vie”.
Din punct de vedere al substantelor nutritive, mierea de salcam contine numai 1% proteine si intre 70 si 80% glucide. Este un sortiment de miere mai dulce decat altele

Mierea de salcam are pH-ul 4 si o valoare energetica de circa 310 kcalorii per 100 de grame de produs.
Din punct de vedere fizic, mierea de salcam este aproape incolora in momentul recoltarii, insa in functie de tipul de fagure si regiunea de unde albinele culeg polenul poate avea nuante diferite de auriu, galben pai sau galben foarte deschis.
Consistenta acestui tip de miere este uniforma si poate fi fluida sau vascoasa, neprezentand urme de cristalizare cand este proaspata. De altfel este mierea care se cristalizeaza cel mai greu in timp, ramanand fluida circa 1-2 ani, daca este pastrata in conditii corespunzatoare.
Aroma sa este foarte placuta, specifica, unele persoane descriind existenta unei tente de vanilie sau de flori si este preferata de majoritatea consumatorilor. Este sortimentul cel mai usor de asimilat si digerat de catre organism, oferind foarte multe beneficii, substante nutritive si bio-active, dar si multa energie.

Atentie! Mierea de salcam este cel mai usor de falsificat! Exista anumite persoana, care pun in stupi vase de apa cu zahar, iar albinele “proceseaza” aceasta solutie in loc de polen, transformand-o intr-o “miere” care nu are nicio proprietate din cele specifice mierii de salcam si este dificil de deosebit de cea veritabila fara anumite analize specifice. Un puternic miros de salcam al mierii poate insemna ca aceasta a fost “imbogatita” cu infuzie de flori de salcam insa nu are nicio valoare!
Mierea de salcam poate fi consumata ca atare, sau poate fi folosita pentru a indulci diferite bauturi sau pentru prepararea anumitor leacuri terapeutice naturiste. Este ideala in indulcirea bauturilor, deoarece nu modifica cu nimic nici gustul si nici mirosul acestora. Poate fi folosita si de diabetici, in cantitati mai reduse, deoarece are un continut scazut de sucroza..

Atentie! Nu puneti niciodata miere in bauturi a caror temperatura depaseste 40oC, deoarece, in aceste situatii, calitatile mierii sunt alterate si isi pierde si proprietatile curative.
Actiunile sale terapeutice sunt: de energizare, tonifianta, laxativa, emolienta, expectoranta, antiseptica, diuretica, sedativa, antianemianta, stimuleaza digestia, curata ficatul, regleaza tranzitul intestinal, imbunatateste activitatea inimii si a sistemului circulator, ajuta la refacerea organismului dupa efort, combate oboseala, creste rezistenta organismului stimuland sistemul imunitar, creste numarul de globule rosii din sange.
Mierea de salcam, datorita pH-ului sau slab acid poate fi folosita cu succes in tratarea afectiunilor digestive legate de o aciditate marita, cum ar fi gastritele si ulcerele.
Este un excelent expectorant si ajuta la calmarea tusei, fiind un anti-inflamator puternic pentru sistemul respirator, din acest motiv fiind recomandata in raceli, sinuzite, rinite, pneumonii, tuberculoza sau alte tipuri de infectii bronho- pulmonare.

Alte indicatii terapeutice:
– insomnie, stres, astenie;
– nevroze, depresii;
– anemii, anorexie;
– convalescenta;
– femei insarcinate;
– astm;
– tulburari de memorie;
– reumatism;
– boli ale cailor biliare;
– boli de ficat;
– afectiuni ginecologice;
– plagi, arsuri;
– alcoolism;
– migrene;
– afectiuni ale rinichilor.