Miere 100% naturala - GARANTAT !!!

Mierea poliflora

Mierea poliflora este un aliment complet, deoarece este produsa de catre albine din polenul unei mari varietati de flori, ce se gasesc in zonele de deal sau campie, insa niciuna dintre plante nu se gaseste intr-o proportie mai mare de 10% .

Este cel mai recomandat sortiment de miere pentru a fi folosit in terapiile naturiste, deoarece contine nectar provenit dintr-o mare varietate de plante medicinale, care sporesc efectele sale curative.
Continutul acestui sortiment de miere este mai bogat in nutrienti, oligoelemente, vitamine si minerale decat sortimentele altor tipuri de miere monoflora:
–  vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, C, K);
– minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu, bor, fosfor);
– enzime (invertaza, amilaza, catalaza);
– acizi organici (lactic, gluconic);
– glucoza, fructoza- zaharuri naturale.

Din punct de vedere al proprietatilor sale fizice, acest sortiment de miere are nuante cromatice diferite, determinate de plantele din care a fost recoltat polenul, dar si de regiunea geografica, de ses, deal sau munte. Culorile sale variaza de la galben deschis pana la portocaliu inchis.
Este o miere mai vascoasa decat alte sortimente, care se cristalizeaza in doua luni de la recoltare. Are un miros si un gust foarte aromate si dulci, datorita varietatii mari de plante.
Valoarea sa energetica este de 320 de kilocalorii per 100 grame de produs.
Poate fi consumata ca atare, folosita pentru indulcirea bauturilor, pentru prepararea anumitor  produse sau ca ingredient in diferite tratamente naturiste.

Actiunile sale terapeutice sunt foarte variate:
– datorita continutului mare de fier stimuleaza cresterea productiei de globule rosii din sange si implicit marirea nivelului de hemoglobina;
– datorita procentului ridicat de hormoni are efecte de cicatrizare rapida si stimuleaza vindecarea ranilor;
– datorita nivelului crescut de calciu previne  demineralizarea oaselor si stimuleaza cresterea acestora;
– are actiune diuretica stimuland eliminarea toxinelor din organism;
– este antiseptica, antibacteriana si antimicrobiana;
– are proprietati anti-inflamatoare si antialergice;
– este expectoranta, antitusiva si antispastica;
– stimuleaza sistemul imunitar, intarindu-l;
– imbunatateste circulatia sanguina, mai ales pe cea coronariana si activitatea inimii, prin actiunea sa benefica asupra muschiului cardiac;
– stimuleaza procesul de digestie, dar stimuleaza mult si functia de eliminare, prevenind constipatia;
– ofera un plus de energie;
– hraneste si fortifica celulele nervoase;
– regleaza activitatea sistemului endocrin;
– creste rezerva de glicogen din ficat;
– previne fenomenele de putrefactie din intestine (mai ales in cazul colitelor);
– amelioreaza functiile hepatice, dar are efecte benefice si asupra celulelor ficatului;
– favorizeaza absorbtia de calciu;
– are actiune de calmare asupra sistemului nervos si imbunatateste calitatea somnului;
– stimuleaza pofta de mancare, mai ales la copii;
– este un bun remediu impotriva oboselii fizice si psihice;
– distruge sau inhiba anumiti stafilococi, avand o actiune antibiotica;
– atenueaza crizele de astm;
– este adjuvant in tratarea anumitor tipuri de tumori.

Indicatii terapeutice:
– anemie, anorexie;
– afectiuni hepato- biliare (inclusiv hepatita);
– afectiuni cardiace si circulatorii;
– afectiuni gastro- intestinale;
– afectiuni renale;
– afectiuni nervoase;
– rani, arsuri, ulceratii;
– astm;
– anumite forme de cancer.